Kopřivový sirup

15. května 2013 v 19:34 | Lucie |  Recepty
Jaro je v plném proudu, pomalu je na tuto pochoutku pozdě, ale stihnout se to ještě dá...

Potřebujeme:
80ks kopřiv
4g kyseliny citronové
2kg cukru
2l vody

Kopřivy natrháme, umyjeme, dáme do nádoby a přelijeme 2l vroucí vody. Necháme 24 hodin luhovat. Poté kopřivy vytáhneme, výluz přivedeme k varu. V horkém výluhu rozpustíme 2kg krystalového cukru a 4g kyseliny citronové (kvůli konzervaci). Měli bychom mít cca 3 litry sirupu. Chuťově je výborný, určitě stojí za to vyzkoušet, pro nedůvěřivce alespoň z poloviční dávky :)
 


Komentáře

1 O_ O_ | 16. září 2013 v 21:25 | Reagovat

Tak ten kopřivový musím vyzkoušet, jaktože jsem ho nenašla dřív? Nám tento rok na zahradě vyrostly konečně dvě kopřivy, tak to musím nechat ještě příští rok pořádně rozbujet...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama