Citronáda podle Dity P.

19. května 2013 v 19:57 | Lucie |  Recepty
Jak je psáno, recept není můj, ale Dity P., ozkoušený mou rodinou a velmi oblíbený - ať vám chutná stejně jako nám :)

ingredience:
8 snítek čerstvého rozmarýnu (dávala jsem i mletý či drcený, bude dobré
i s dalšíma bylinkama - máta, badyán...)
1 lžíce nového koření, nahrubo nadrceného (ne víc, nové koření je hodně aromatcké)
220 g krupicového nebo tmavého cukru (to je dost sladké, dávám 180 g)
125 ml citronové šťávy, čerstvě vymačkané
125 ml limetkové štávy, čerstvě vymačkané (dávám 250 ml citronové, nebo
jsem kombinovala i s grepem, pomerančem)
2 citrony nebo limetky, nakrájené na kostky nebo kolečka (nedávala jsem)
kostky ledu (dělám přes zimu teplejší variantu)

1. Ve středně velkém hrnci smíchat 500 ml vody, rozmarýn a nové koření.
Až se začne voda vařit, sundat hrnec z plotny, zakrýt a nechat hodinu
stát. Vyndat rozmarýn, opláchnout (lze použít na ozdobu)
2. Přes jemné síto přecedit vychladlou tekutinu, přidat cukr a míchat,
dokud se úplně nerozpustí. Znovu přiklopit a dát aspoň na hodinu nebo
celou noc do ledničky.
3. Před podáváním nalít kořeněnou tekutinu do velkého džbánu nebo
karafy, přidat citronovou šťávu a k tomu všemu 1 1/2 litru studené vody.
Zamíchat, přidat nakrájené citrony nebo limetky, kostky ledu, ozdobit
rozmarýnem a je to.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama